top of page

Veterantennis og jazz på Hankø

Oppdatert: 22. jul. 2020

Kameratene Edvard Raastad og Henning Forsberg har tenkt og snakket om dette i årevis. Endelig blir drømmen innfridd: En hel Hankø-helg med tennis og jazz.


Fra fredag 31. mai til søndag 1. juni møtes 30 tennisveteraner fra hele Østlandet til turnering i tradisjonsrike omgivelser. Norske Tennisveteraner er medarrangør.

Her er en god mulighet å se godt voksne spillere utfolde seg på nyrenoverte baner, i et anlegg som har rike tradisjoner.


- Det ble spilt gresstennis på Hankø allerede i 1898, forteller Edvard Raastad når han kåserer om sportens historie i Norge. 82-åringen, med NM-titler fra 60- og 70-tallet og fortsatt glødende engasjert som trener, gleder seg til tennis og jazz på hans favorittøy denne helgen.

Uhøytidelig atmosfære

- Vi satser på en uhøytidelig atmosfære for alle som er glad i tennis – og jazz, sier en av sportens store profiler, Edvard Raastad.

Han har svært mye å vise til både som spiller og som trener.

Raastad lover instruksjon for spillere som måtte ønske ytterligere råd og vink.


Kombinerer tennis og jazz

Raastad kombinerer tennis-interessen med jazz. Han spiller klarinett i bandet Swing Mix, som drar i gang jamsession på Hankø. Bandet har med seg den britisk/norske solisten Dawn Allan. De spiller swingjazz, latin-amerikansk, musikaler og kabaret-låter. Mye er hentet fra ”The American Songbook”. Klokken 21 på lørdagskvelden er det åpen konsert for alle som er på Hankø.


Henning Forsberg

Ny vår for tennis?

Direktør Henning Forsberg (bildet) har denne helgen trådt til med rabatterte priser på overnatting for tennisfolket.

- Vi håper det er mulig å gjenskape gamle dagers tennis-kultur på øya. Før var det jo mange flotte tennisturneringer her ute, også med lokal deltagelse, sier Forsberg.

Han legger til at både tennis og seiling er sterkt til stede i mange soverom og i fellesarealer i det nyoppussede hotellet.


Forsberg er også begeistret for at Hankø Tennisklubb har satset store summer på å gi tennisbanene en ny standard. I tillegg til tennisklubbens tre baner med nytt syntetisk dekke disponerer hotellet også en hard court-bane og en innendørsbane.


Til Hankø som fattig student

- Vi håper at mange andre enn spillere legger turen innom Hankø denne helgen, for å oppleve tennisen, musikken, naturen og nye hotellomgivelser, sier Raastad og Forsberg, som har et langt vennskap å vise til. De prøver å få til jevnlige tennis-økter.


- Edvard er en jeg virkelig lytter til. Ikke bare når det gjelder tennis, sier Henning Forsberg.

Edvard Raastad smiler og kvitterer med følgende:


- Jeg føler meg virkelig hjemme på Hankø. Her har jeg hatt fantastiske opplevelser i mer enn 60 sesonger, helt siden jeg slo opp telt her som fattig 18-årig student og glødende interessert i tennis.


ERLING OMVIK (tekst og foto)


Edvard Raastad viser en tegning fra tidlig 1950-tallet med full aktivitet på dansegulvet på Hankø i forbindelse med seiling og tennis-arrangementer.


100 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

Avlyst - uhøytidelig mix 10. juni

Grunnet lav deltakelse må vi dessverre avlyse. Vi vurderer å sette opp arrangementet på nytt til høsten. Allerede innbetalt avgift refunderes.

Dugnad og frivillig innsats - klubben trenger deg

Styret har vedtatt å opprette/videreføre følgende grupper for å bidra i klubbens drifts- og vedlikeholdsoppgaver; a. Klubbhuset, drift og vedlikehold, innvendig og utvendig b. Utearealer c

1 Comment


Thomas Torjusen
Thomas Torjusen
May 31, 2019

Lykke til. Høres spennende ut :)

Like
bottom of page